top of page

Snarentest: Yonex Poly Tour Pro 1.25

De Yonex Poly Tour Pro 1.25mm in het geel is de snaar van Frances Tiafoe, de 22-jarige Amerikaan die in 2019 de 29e plek op de ATP haalde. Ik heb de snaar getest in de VCore Pro 97 van 310 gram, ook het racket naar keuze van Tiafoe. Het geheel is bespannen op 22 kilo.

Eerste indruk

Deze neon-gele snaar geeft direct een goed gevoel, nog voordat hij in het racket zit. Hij is niet ongelooflijk glad en de snaar neemt makkelijk een andere vorm aan. Dat maakt het bespannen makkelijker en het is direct duidelijk dat we met een relatief zachte poly te maken hebben. Sommige stijvere of gladdere snaren zijn soms nog wel vervelend in de machine.


Speeleigenschappen

Tijdens de eerste speelsessies met deze snaar valt op dat de snaar geen gratis power geeft. Het blad voelt wat meer ‘dood’ aan dat ik prettig vind. Om het meeste uit de snaar te halen is het belangrijk om goed door te zwaaien. Met het doorzwaaien gaat het spinniveau met deze snaar ook heel snel omhoog. Waar deze snaar voor mij echter uitblinkt is controle. Met deze snaar is agressief spelen makkelijker, omdat je de bal makkelijker binnen houdt.


Comfort

Eén van de belangrijkste eigenschappen van je racket is dat je het comfortabel vindt om mee te spelen. De helft van dat comfort wordt bepaald door je frame, de andere helft door de snaren. Een oncomfortabele snaar valt vaak niet op als het een lekkere zonnige zomerdag is en je alles perfect raakt. Een sessie tennis in de snijdende wind, met lichte neerslag geeft een heel ander beeld. Daarin is deze snaar ongelooflijk lekker voor een poly. Als je de sweetspot niet continu raakt word je niet direct afgestraft. De snaar is zacht en absorbeert de ellende.


Duurzaamheid

Duurzaamheid houdt bij een polyester snaar in dat hij goed spanning vasthoudt over een langere periode. Sommige polyester snaren verliezen hun elasticiteit binnen enkele dagen. Deze Poly Tour Pro is getest over een periode van 2 weken en als hij dan nog elastisch is, dan is hij in principe duurzaam genoeg. Deze snaar is meer dan dat. Na 2 weken is de spanning meer dan prima. De speeleigenschappen zijn niet drastisch veranderd, wat deze snaar ook een absolute aanrader maakt.


+/-

+ Controle

+ Comfort

+ Duurzaamheid

- Dood gevoel in het blad


Voor wie?

Als je een beginner bent in het tennis en je bent nog je eerste pasjes aan het maken op de baan, doe dit maar niet. De snaar geeft te weinig cadeau om te leren. Ben je al wat langer aan het spelen is het erg leuk om deze snaar te gebruiken in een hybride (2 verschillende snaren). De extra ‘pop’ van een multifilament in de breedte zou erg welkom zijn voor de meeste spelers in de categorieën 6-8. Voor de betere spelers is deze snaar echt de moeite waard om te testen. Als eerdere polyester snaren armproblemen geven, maar je wilt toch die controle, dan is deze snaar de moeite waard om te testen. Ook als je op zoek bent naar nog dat extra beetje controle is deze snaar de moeite waard.

223 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page