In het universum van Yonex zijn er drie soorten rackets waar je uit kan kiezen. De rackets lijken in eerste oogopslag erg op elkaar omdat ze allemaal beschikken over het kenmerkende rechthoekige "isometric" systeem waar Yonex-rackets beroemd mee zijn geworden. Maar wat is nou eigenlijk het grote verschil tussen de EZONE, de VCORE & de Percept.
Lees ook: Yonex: de Geschiedenis
Yonex EZONE
EZONE; een echte allemansvriend. Hij ligt makkelijk in de hand en is vooral gemaakt om veel snelheid aan de bal mee te geven. Die makkelijke snelheid komt in twee aspecten terug. De naam zegt het eigenlijk al: de EZ ONE (easy one). Daarnaast gebruikte Yonex bij de lancering van de EZONE van 2020 de slogan "SEIZE THE POWER" om de nieuwe versie te beschrijven. Daarmee duiden ze vooral op de power die het racket uit zichzelf aan de bal meegeeft en de grote sweetspot die het racket bezit.
Voor de rest wordt de EZONE tegenwoordig in de kleur deep blue uitgebracht. Deze deep blue EZONE's zijn verkrijgbaar: 98, 98L, 100, 100L, 100SL, 100+, 105, Game & Ace. En voor de jeugd: EZONE 25" en EZONE 26".
De EZONE is dus een powerframe zoals we die kennen van Babolat. Dus waarom zou je een Yonex kopen als je een powerframe zoekt en niet de bekende Babolat? Dat zit in twee dingen.
Yonex rackets hebben een grotere sweetspot dan rackets van andere merken. Dit komt direct naar voren als je voor het eerst met een Yonex speelt.
De rackets van Yonex worden onder strenge voorwaarden gefabriceerd. Hierdoor heb jij altijd een racket in de handen dat tot in de kleinste details is bewerkt in de eigen fabrieken in Japan. Dat wil zeggen dat 2 EZONES zich exact hetzelfde gedragen, en dat merk je.
Makkelijke power, zoveel dat het verboden zou moeten worden.
Yonex VCORE
De VCORE is het racket voor de ultieme spin. Deze extra spinpotentie komt van twee nieuwe innovaties die voor het eerst in het tennis zijn toegepast. Dat zijn inhammen "Aero Fin" in het racket er voor zorgen dat het racket sneller door de lucht beweegt. De "LINER TECH" zorgt ervoor dat de plastic tubings van de VCORE rechte gaten hebben waardoor de snaren meer bewegingsvrijheid krijgen bij het raken van ballen buiten de sweetspot.
Voor de rest wordt de VCORE tegenwoordig in de kenmerkende rode gloed uitgebracht. Deze rode VCORE's zijn verkrijgbaar: 98, 98L, 100, 100L, 100SL, 100, 105, Game & Ace.
En voor de jeugd: VCORE 25" en VCORE 26".
De VCORE is echt een spin frame waarbij het van belang is dat je de zwaai van het racket het werk laat doen. De VCORE is dus een frame waarbij lange halen vanuit de de schouders een must zijn. Dit zie je vooral terug in de "player frames", de vcore 98 en vcore 100, van deze lijn. Hoe meer je die zwaai maakt hoe meer controle je hebt over de bal. Dit uit zich vooral in de topspin die zich in de bal laat zien.
WELK MERK MAAKTE EERDER AL GEBRUIK VAN AERODYNAMICA DOOR STUKJES FRAME WEG TE LATEN?
Prince
Babolat
Wilson
Head
Het antwoord van deze vraag staat onderaan deze blog.
Yonex Percept
De Percept is een controle racket pur sang. Het is de opvolger van de welbekende VCORE PRO waar bekende tennissers Stan Wawrinka en Tiafoe mee speelden voor ze over gingen naar de Percept. Dit racket is voor de speler die niets aan twijfel wil overlaten en zelf verantwoordelijk wil zijn wat er met elke bal gebeurt. Die controle komt voornamelijk door het verbeterde design en een dunne beam van het racket. Bij de 97 inch modellen is deze slechts 20mm. Ook door een langere shaft heb je met de Percept's nu meer controle dan een VCORE PRO ooit heeft gehad.
Tegenwoordig is de Percept in de kleur lichtgroen te vinden in ons assortiment. Deze Percepts zijn verkrijgbaar in: 97 (310 gram), 97D (18x20 320 gram), 97H (330 gram), De nieuwe 100D (305 gram en een snarenpatroon van 18x19) & 100 (300 gram).
Waar het racket echt in uitblinkt is voornamelijk het produceren van vlakke doffe klappen vanaf de baseline. De Percept is minder makkelijk te manoeuvreren dan andere Yonex rackets. Concreet houd dat in dat je erg je best moet doen voor volleys. Op het moment dat je dan toch een volley goed raakt wil je nooit meer met een ander racket volleren.
Antwoord: Prince maakte rackets met O-Ports er in waardoor de aerodinamica vooruit ging. Het was wel een mooie uitdaging bij bespannen. Zeker zonder auto-lock machine.
Комментарии